Udenfor fællesskabet

Mandag 17. juli 2017 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Udenfor fællesskabet
En gruppe af vrede borgere mødtes ved sommerbussens stoppested på Haslev Station for at demonstrere mod, at de ikke kan komme med den.

Blinde, fysisk udfordrede, kørestolsbrugere, småbørnsforældre, turister som borgere i Faxe Kommune, kommer til kort, hvis de gerne vil ud at se kommunen i den gratis sommerbus. Bussen har nemlig ikke mulighed for at medbringe kørestole, rollatorer eller barnevogne, og der skal i øvrigt forceres to høje trin, for at komme op i den.

Det havde fået Danske Handicaporganisationernes formand i Faxe, Vibeke Svendsen, op af stolen.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi handicappede ikke kan komme med bussen, og at børnefamilierne ikke kan have barnevogn med. Det rammer jo ikke kun os lokale, men også turisterne, og det er da et kedeligt signal at sende til dem også, siger Vibeke Svendsen, som har taget initiativ til demonstrationen på Haslev Station onsdag eftermiddag.

Henrik Aakast (V), næstformand i kommunens handicapråd, medgiver, at man har haft problemet oppe at vende i rådet, men at man nok ikke i tilstrækkelig grad har fulgt op på sagen.
- Vi burde nok have rejst en politisk sag, men vi har orienteret centerchefen om situationen, da vi blev bekendt med den. Der er så ikke rigtig blevet fulgt op, siger han.

Problemet var der nemlig også, da sommerbussen kørte sidste år.
Løsning koster 25.000
Hans partifælle Ole Vive er lige som en del andre politikere mødt op for at snakke med demonstranterne.

- Jeg blev opmærksom på problemet, da der kørte en debat på Facebook. For fem uger siden henvendte jeg mig til kommunaldirektøren for at finde ud af, hvad det ville koste at kunne ændre tilbuddet, så det også er handicapvenligt, og jeg har på skrift fra ham, at det vil koste 25.000 kroner. Dét burde vi da have råd til, siger han.
Kommunaldirektør Thomas Eriksen er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse inden deadline.

Chaufføren, der denne dag kører sommerbussen, beklager situationen og forstår frustrationerne, og han fortæller til avisen, at han aldrig før har stået i en situation som denne.
- Kommunen har mulighed for at udvide deres tilbud, og det vi så kan gøre er at sætte en handicapvenlig bus ind, hvis der er en gruppe af handicappede mennesker, der ønsker at køre sommerture, siger han.

Borgmester Knud Erik Hansen medgiver, at der kunne have været taget hånd om problemet, allerede da man evaluerede sommerbussen efter sidste års kørsel. Det er dog umuligt at gøre noget ved problemet denne sommer.

- Alle er jo gået på ferie, og vi har ingen beføjelser til at bruge penge på noget nu. Det gør da indtryk på mig, når vi står her i situationen i dag, og vi vil have det med i evalueringen af sommerbussen efter sommer, men jeg vil også understrege, at problemet ikke har været mig bekendt før nu, siger han, og tilføjer, at det i øvrigt var et tøvende byråd, der besluttede at sommerbussen skulle fortsætte i år, og at statistikken for den første uge, hvor sommerbussen har kørt, viser, at der ikke er ret mange der har benyttet den.

- Men selvfølgelig skal vi have denne situation i tankerne, hvis bussen skal ud at køre igen til næste år, siger borgmesteren.
Sommerbussen, der koster kommunen 500.000 kroner, kører i kommunen hele sommeren - dog uden kørestole og barnevogne.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sjællands Erhvervsbeklædning overtager Sportigan i Faxe og flytter til Rønnede
- Veterantog til Dyrehavsbakken i Klampenborg
- RIF Cykelmotion har taget hul på sæsonen
- 230 efterskoleelever i udfordrende 24 timers challenge
- Candyman savner Haslev
- "Golfens Dag" i Rønnede
- Livsstilsmesse på Gisselfeld
- Personændring hos PointBiler
- Lokal udgiver bog om strikkede krammedyr
- Luft, smag og syn er nyt
- 11 klip i kørekortet
- Få indflydelse på dit lokalområde
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst