Åbningsfest spoleret af brand på Gefion Pladsen

Fredag 7. juli 2017 kl. 19:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Åbningsfest spoleret af brand på Gefion Pladsen
Grill-baren ved Gefion Pladsen i Faxe Ladeplads skulle holde åbningsfest lørdag formiddag, men fredag eftermiddag brændte den ned. Foto: Eddie van Lüthje

Åbningsfest spoleret af brand på Gefion Pladsen
Da røgen lettede kunne man se flammerne slå op gennem skorstenen. Foto: Eddie van Lüthje
Katastrofe: Grill-baren ved Gefion Pladsen i Faxe Ladeplads skulle holde åbningsfest lørdag formiddag, men fredag eftermiddag brændte den ned.
Alt var klar. Pølserne var linet op som aflange perler på en snor, og de forskellige burgere var parat til at blive grillet og samlet efter behov. Maria Løve Østerbye brugte fredagen på at holde generalprøve på åbningen af grillbaren ved Gefionpladsen, men den store åbningsfest bliver ikke til noget.

- Det er simpelthen så ærgerligt, at man næsten ikke kan beskrive det, siger Maria Løve Østerbye, der hele fredagen serverede mad for gæster i grillbaren for at finpudse formen inden den officielle åbning.

Hun havde netop langet en portion mad over disken, da hun fredag eftermiddag opdagede, at der var gået ild i frituren.

- Jeg råbte til Klaus, at der var ild, og at han skulle finde et låg. Det hjalp ikke, så vi prøvede med brandtæppet, men det gik der ild i med det samme, fortæller Maria Løve Østerbye.

Derefter forsøgte hendes kompagnon Klaus med en skumslukker, mens hun selv gennede folk ud ad døren og fik alarmeret en bilist, der var i gang med at fylde benzin på sin bil på tanken ved siden af grillbaren.

Skumslukkeren kunne heller ikke få has på flammerne, og da den løb tør for skum, var der ikke andet at gøre, end at lukke dørene og vente på brandvæsnet.

Brandvæsnet fik styr på ilden, men ikke uden at det gik ud over bygningen.
- Der er både sod- brand- og vandskader, og vi bliver nødt til at pille udsugningen fra hinanden, så vi er sikre på, at der ikke går ild i det igen, siger Jens Kragbæk, der er indsatsleder hos Faxe Brand og Redning.

Maria Løve Østerbye tror ikke på, at bygningen kan reddes, men hun giver ikke op så let.
- De er blevet nødt til at hakke taget i stykker, fordi var bange for, at der stadig var gløder, så bygningen er helt færdig. Den skal rives ned, men vi er en af de typer virksomheder, der opfører sig lidt ligesom ukrudt. Vi forgår ikke så let, og selvom det er næsten tragisk, så åbner vi igen, siger Maria Løve Østerbye.

Der er forsikring med i lejen, så grillbaren bliver bygget op igen, og på et eller andet tidspunkt skal vi nok få åbnet den, siger Maria Løve Østerbye, der også har en kørende pølsevogn, som hun nu bliver nødt til at fokusere på.

Hun kan dog ikke nå at få stablet noget på benene til lørdag, så åbningsfesten er aflyst, selvom alt var klar, og hun havde brugt flere måneder på at istandsætte bygningen til arrangementet.

- Vi havde to frysere fyldt med is til børnene i morgen, og vi havde fået masser af vin og blomster fra folk, der glædede sig til at vi åbnede. Det er forfærdeligt, men vi har ligget vandret hele dagen, så nu tager vi hjem og slapper af, siger Maria Løve Østerbye. Af Morten Overgaard/van/SN


Brandvæsnet fik hurtigt styr på ilden, men ikke uden at det gik ud over bygningen.
- Der er både sod- brand- og vandskader siger Jens Kragbæk, indsatsleder hos Faxe Brand og Redning. Foto: Eddie van Lüthje


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst