Snobrød og sommerlejr

Søndag 9. juli 2017 kl. 09:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Snobrød og sommerlejr
Faxe hus Efterskole bliver centrum for en uge med snobrød, hygge og ikke mindst filmoplevelser.

Det er, hvad 38 udsatte børn har i vente i år, når de drager af sted på Blå Kors’ sommerlejr i Faxe Ladeplads. Erfaringerne viser, at børnene får styrket deres selvværd og knyttet venskaber, som rækker ud over lejren.

Lær at blive en stjerne, vær med til at lave dine egne film, kom tæt på stjernerne og få et ordentligt drys af stjernestøv. Det er, hvad der venter de 38 børn, som skal med på Blå Kors’ lejr på Faxehus Efterskole. Efterskolen ved Faxe Ladeplads er nemlig et af de steder, hvor Blå Kors Danmark i år sender i alt 290 udsatte børn og unge på sommerlejre. Det kan være børn, som har forældre med alkohol- eller stofmisbrug, psykiske problemer eller børn, som på anden vis er sårbare.

Sjællandslejren er for børn i alderen syv til 12 år. Lejren begynder lørdag den 15. juli og slutter fredag den 21. juli. I år er lejren i Faxe Ladeplads fuldt booket - 38 ud af 38 pladser er fyldt op. Ifølge ferielejrkoordinator Sandra Trampedach Junget skyldes lejrenes popularitet et generelt stigende behov:
-Der er flere trængte familier, der ikke selv har mulighed for at give deres børn sommerferieoplevelser. Mange, fordi de ikke har økonomisk eller mentalt overskud, siger Sandra Trampedach Junget.

De knap 300 børn er fordelt på 10 lejre rundt omkring i landet. Hver lejr har sit særlige tema eller koncept, som deltagerne ser frem til at opleve. Eksempelvis kan man komme på ridelejr, adventurelejr eller lejr til søs ombord på et træskib.
For nogle af børenene er det første gang, de skal af sted, mens andre har prøvet det flere gange før. Fælles for de fleste er, at lejrene er et frirum, hvor de kan komme hjemmefra og opleve at blive en del af et fællesskab, som kan give ballast i hverdagen.

En undersøgelse fra 2014 har vist, at netop oplevelser på sommerlejre sætter sine aftryk hos de deltagende børn. Fællesskaberne sammen med andre børn og ikke mindst de frivillige lejrledere er med til at styrke børnenes selvværd, give dem nye venskaber og oplevelser for livet.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst