De unges planer med Gefionpladsen

Tirsdag 11. juli 2017 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De unges  planer med Gefionpladsen
Der er kommet mange med gode idéer til hvordan en ny Gefion Plads i Faxe Ladeplads kan komme til at se ud.

Der er foreslået sø om sommeren, der kan bruges til skøjter om vinteren, et lille udsigtstårn, bænke og borde, skater-bane, udendørs scene til optræden mm og grønt græs.

Foreløbigt er det grønne græs det tætteste man kommer på planløsninger, når det engang i løbet af sommeren spirer op på den nu planerede grund. Men med på dialogmødet var en gruppe unge fra Faxe Ladeplads, som havde en idé om at lave pladsen om til et skater-paradis. Efter mødet prøvede de unge så at forene deres eget forslag med nogle af de andre gruppers.

Det har fået Bertram Storgaard til at lave en flot visualisering som han har vist frem til Liv i Ladepladsen og andre interesserede.
-Der var jo flere der gerne ville have noget grønt på pladsen, så det er med nu. Og så var der det med en fast byscene, siger Bertram Storgaard. Den mente gruppen var bedre brugt som mobilscene, altså, kun opstillet når der var musik eller aktiviteter på den.

-Så kunne den jo også bruges andre steder af andre gruopper som ville skabe noget liv forskellige steder i området, siger Bertram Storgaard. De unge skatere med Bertram som tals- og tegnemand har også som aktive, Jeppe Storgaard, Mads Frost og Karl Lund. Men de samarbejder og snakker både med flere andre unge- og ældre grupper omkring nyskabelser i Faxe Ladeplads.

Marianne Bøyesen fra Liv i Ladepladsen og Stefan Pedersen fra LUSK - Ladens Unge Skaber Kultur, er også imponerede over udspillet fra skater-gruppen.
-Det er dejligt de unge deltager i den lokale udvikling. Det giver en større bredde i de forskellige borgerønsker, og det er noget vi all kan være glade for, siger Marianne Bøyesen.
van

© Copyright 2017 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Og så kan den arkitektoniske perle, som ses på billedet oven i købet udstyres med en pengeautomat (ATM) til glæde for både turister og fastboende.
K. Nielsen, 14-07-2017 15:00:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sosu-elev vandt Sosu Skills
- Benjamin og Lucas til VM
- Så er det ved at være juleteatertid!
- Baldoni’s julecirkus kommer til Haslev
- Årets juniorfrisør
- Vil mødes med statsministeren
- BLÅ mikro- og minispejderes divisionstræf
- Motion for livet…
- Danmarks hyggeligste juletorv er på Gisselfeld
- Musikcafe og valg til bestyrelsen
- Livsøjeblikke – Anders Laugesen
- Flot forestilling