Højt humør trods vejret

Lørdag 8. juli 2017 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Højt humør trods vejret
Årets største børnedyrskue ’Børn & Dyr på Bregentved’ er netop afviklet for 48. gang i weekenden den 1.-2. juli.

Vejet blev dog desværre ikke helt som arrangørerne havde håbet, da der især om lørdagen faldt en del regn over Piberhusfolden, trods vejrudsigterne havde lovet tørvejr. Det skræmte dog ikke de ca. 10.000 besøgende, der traditionen tro havde valgt at støtte op om dyrskuet.

Det er imponerende at et så stort et arrangement, alene baseret på frivillig kræfter snart har kørt i 50 år. Nogle passer deres sommerferie sammen med, at de kan deltage i opsætningen og nedtagningen af bl.a stalde og toiletter og andre har travlt i selve weekenden med en vagt i f.eks. en af madboderne, på legepladsen eller på parkeringspladsen. Der er meget der skal passes sammen og derfor er bestyrelsen og diverse udvalg løbende i gang hen over året. Fælles for alle er, at de er frivillige kommer fordi der er en hel speciel ånd og sammenhold i flokken samtidig med at det er sjovt at få det hele til at gå op i en højere enhed.

I år deltog 250 forventningsfulde børn i dyrskuet, fælles for dem er, at de alle har brugt tid på træning og forberedelse inden skuet. Dyrene er blevet vasket, pudset og plejet og børnene havde lavet skilte til boksen, kort sagt, alle havde gjort deres bedste. Lørdag formiddag stod på bedømmelser inden den store åbning. Her kunne man score 100 point hvis man havde været rigtig flittig, kreativ og vidende om sit dyr. Det er altså ikke nogen bestemt racestandart man bedømmer efter, men en samlet bedømmelse inkl. Hvor kreativ man havde været med sit skilt. Hestens værn belønnede endvidere de bedste indenfor horsemanship med en ekstra præmie. Udover dyrene var der også børn helt ned til 2 års alderen der udstillende deres yndlingsbamse på bamseskuet om søndagen.

Søndag blev årets 4H stand også kåret og her løb Bogø 4H med sejren mens JQ stålmontage a/s vandt for årets firmastand.

Begge dage var der et stort showprogram og mange gratis aktiviteter hvor børnene f.eks. kunne grave guld, male mel eller lege i vandrutsjebane. Foruden de ca. 70 firmaudstillere og kræmmere, så deltog 26 traktortrækkere om de eftertragtende pokaler til dem der kunne trække den tunge slæde længst.

Alt i alt en rigtig positiv weekend trods regnvejret. Arrangørerne håber dog på, at det snart er deres tur til solskin når næste års skue afholdes den 30 juni – 1 juli 2018.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst