Sommerferien på klods

Søndag 9. juli 2017 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sommerferien på klods
Langt fra alle sjællændere har feriepenge eller opsparing til sommerferie under sydens sol.

Nye tal fra sammenligningstjenesten fair-laan.dk viser, at sjællænderne i maj låner 34 procent mere end i julemåneden.

Maj er den store låne-måned for sjællænderne, når det gælder online forbrugslån. Det viser helt friske tal fra online sammenligningstjenesten fair-laan.dk. I forhold til december, hvor der ellers også skal lånes til julegaver og den kommende skiferie, er det gennemsnitlige lånebeløb betydeligt større i maj. I december var det gennemsnitlige lånebeløb på 19.294 kroner, mens det i maj var 25.806 kroner. Og det skyldes uden tvivl sjællændernes køb af sommerferierejser under sydlige himmelstrøg, vurderer Andreas Linde, administrerende direktør for den uafhængige sammenligningstjeneste.

Det gennemsnitlige lånebeløb på Sjælland i maj 2017 var 34 procent højere end landsgennemsnittet i december 2016. Når vi taler med sjællænderne, mærker vi da også tydeligt den store efterspørgsel på penge til den helt rigtige sommerferie, hvilket efterfølgende også kommer til udtryk i det større lånebeløb, siger Andreas Linde.

Tallene fra fair-laan.dk overrasker ikke privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank.

Hans bank har også højsæson for forbrugslån i december og i forsommeren. Han synes, det er fint, der findes sammenligningstjenester, men han har en række gode råd til de sjællændere, der vil låne til sommerferien:

Vi har overhovedet ikke noget imod værktøjer på nettet, der sammenligner lån på tværs, men skal bare huske et par ting. Man skal både se på ÅOP, de Årlige Omkostninger i Procent, og det samlede tilbagebetalingsbeløb, hvis man for eksempel låner 10.000 kroner til en ferie. Og det skal være over samme tilbagebetalingsperiode, ellers kan man ikke sammenligne ÅOP, siger Brian Friis Helmer.

Han tilføjer, at det med forbrugslån er en god idé at få betalt tilbage så hurtigt som muligt, da renten er højere end ved andre lån, der er givet med sikkerhed i huset, bilen eller noget tredje. Og så kan man jo overveje at lade være med at tage på ferie og i stedet spare op til næste ferie.

Det er da legalt at spørge, hvis vennerne står og rykker i en for at tage med på ferie, siger Brian Friis Helmer.

Syd- og sønderjyderne er sammen med bornholmerne dem, der låner mest til sommerferien. Midt- og vestjyderne samt nordjyderne er dem, der låner mindst.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Gnoss - et af Skotlands hotteste bands
- Kunsten er det vigtigste
- To indbrud i Haslev
- Madglade frivillige søges til Madskoler
- Når en handicappet fylder 18 år sker der mange ting
- MSG Academy vandt Ringsteds innovationskonkurrence – igen!
- Hyggelige fortællestunder støtter børnenes sprogudvikling
- Fire fik zoneforbud i Haslev
- Ny formand og nyt æresmedlem i Faxe Boldklub
- Ny massør skal massere til DM
- Åbningsfest i Café K
- Kokain og MDMA fundet under ransagning