Der er LUSK i Ladepladsens Skt. Hans aften

Fredag 16. juni 2017 kl. 19:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der er LUSK i Ladepladsens Skt. Hans aften
Sidste års bål blev næsten druknet, da en mega-tordenbyge trak ind over festpladsen på stranden i Faxe Ladeplads

Der er LUSK i Ladepladsens Skt. Hans aften
De unge frivillige fra LUSK har den seneste uge forberedt stranden ved Flagstangen, ryddet krat og samlet bålbrænde.
Der bliver igen i år tændt Skt. Hans bål i Faxe Ladeplads. En gruppe unge mennesker fra byen har taget teten efter FLI i 2015 opgav at arrangere Skt. Hans aften på stranden ved Flagstangen, som er strandarealet for enden af Øster Søvej.De unge kalder sig LUSK, men der er kun gode intentioner bag navnet, som faktisk står for Ladens Unge Skaber Kultur.

Arrangementet starter allerede kl. 17.00 hvor der tændes børnebål med fælles grill og snobrødsbagning. LUSK stiller en stor grill og snobrødspinde frit til rådighed. Mad og snobrødsdej skal selv medbringes eller købes på pladsen til fornuftige priser.

Kl. 19.00 er der musik og kl. 21.15 holder den lokale trubadur Eddie van Lüthje båltalen.Når bålet er tændt, midsommervisen er sunget sørger en DJ for bløde toner til bålets skær helt frem til den anden side af midnat.

De unge mener selv, at det bliver det største bål i mands minde, der nogensinde har lyst ved Flagstangen i Faxe Ladeplads. De unge havde også bålet tændt sidste år, men en kodyl tordenbyge næsten skyllede festlighederne væk.

I år har LUSK fået en hjælpende hånd fra Faxe Kommune, til indkøb af båltræ fra Vemmetofte. Det våde vejr gav dem sidste år en økonomisk underskud, men det har ikke taget modet fra dem.

LUSK har i flere år arbejdet for at få Kommunen til at anerkende området bag Minibyen, det der i daglig tale kaldes ”Gryden”, som et rekreativt område, et sted de unge kan få lov at kalde deres og hvor en ungdomskultur kan få lov at få rod og spire til glæde for alle i byen. Her har gruppen flittigt ryddet op og rengjort området, holdt kreative fester - men altid i god ro og orden.

LUSK ønsker at forbedre vilkårene for de unge i deres by, de mener, at en sund ungdomskultur er vigtig for lokalsamfundet. De har set hvordan kommunens unge-aktiviteter i byen lukkes ned og at tilbuddene centraliseres i enten Faxe eller Haslev. LUSK forsøger derfor at samarbejde med bl.a. Ungdomsskolen om at få flyttet ungdomsaktiviteter ned til Gryden i Faxe Ladeplads i sommerperioden. Faxe Kommune har støttet LUSK med hjælp til Skt. Hans bålet og indkøb af et par telte til aktiviteterne.
© Copyright 2017 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Jeg synes det lyder godt at nogle unge mennesker går i front for at arbejde på et fællesskab som gavner hele området. Stor tak til jer unge Godt gået og fortsæt endelig det gode arbejde.
Charley Leth, 19-06-2017 20:45:08


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Start året godt - med en rask nytårsmarch
- Julehygge i centrum
- Farvel til en del af byrødderne
- Sidste møde i det »gamle« byråd
- Julestemning ved Milano
- Flere navne til Haslev Festdage
- Fællestræning i Parasport Danmark
- Ung spritbilist ved Faxe
- HASLEV: Snusede rundt ved forretning - sigtet for tyveri
- Julehjælp fra Faxe Røde Kors
- Jørgen Nielsen fra Faxe Ladeplads ny zoo-direktør
- Faxe Ladeplads havn forbigået