Haslevdreng lever drømmen ud

Onsdag 14. juni 2017 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslevdreng lever drømmen ud
Dennis Flacheberg på scenen i Århus. Tekst: Charlotte Thaysen

Haslevdreng lever drømmen ud
To »Haslev-drenge«, Andreas Bo, som boede her i ungdommen, og Dennis Flacheberg, som er født og opvokset i Haslev. De har begge lært at spille guitar på musikskolen i Haslev.
Dennis Flacheberg er født og opvokset i Haslev. Nu er han kapelmester og guitarist og tager på turne med bl.a. Back to Back, L.I.G.A., Andreas Bo og Jakob Sveistrup. Man kan opleve ham ved Haslev Festdage som kapelmester og guitarist for Back to Back.

Guitaristen Dennis Flacheberg er 33 år fra Haslev.
Nu bor han i Valby, og spiller med rigtig mange af landets mest kendte kunstnere. Hans meget lange CV bugner af kendte navne som Jokeren, Burhan G, Sanne Salomonsen, Johnny Logan, Peter AG, Rasmus Walther, Zididada, og mange, mange andre kendte.

Jeg nyder at lave det jeg helst vil, og oven i købet sammen med nogle af mine aller bedste kammerater.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at det var det her, jeg skulle lave! Jeg nyder, at lave det jeg helst vil og oven i købet sammen med nogle af mine aller bedste kammerater, fortæller Dennis om at udleve musikdrømmen. Han fortsætter:

Jeg føler det jo næsten ikke som et arbejde, fordi det er så sjovt som det er. Men man bliver træt fordi man er væk i mange timer, fortæller han.
SN-Brød: For et par år siden blev han rigtig glad når han åbnede sin kalender, og han havde et job som backing for fx Sanne Salomonsen.

Jeg føler det jo næsten ikke som et arbejde, fordi det er så sjovt som det er.

Nu spiller jeg med 3-5 kendisser om ugen. Så er det jo fordi jeg er rykket, og så skal man ind i mellem lige knibe sig selv i armen, fortæller Dennis glad.

Dennis startede allerede som 6-årig med at få guitarundervisning hos Jørgen Kronbak på Haslev Musikskole. I starten var han ikke så seriøs, da han også gik til bl.a. bordtennis og fodbold. Meget blev prøvet af, men guitaren holdt han fast ved, og da han blev ældre blev det til elguitar. Han var også med i musikskolens første store musicals. Det var sjovt og lærte ham meget.

Når han ikke var på musikskolen, gik Dennis på Nordskovskolen og arbejdede efter skoletid i Expert, først som ungarbejder, og senere fik han læreplads der, og var ansvarlig for pladeafdelingen.

: Som teenager holdt han til i ungdomsklubben Brummen, hvor en af pædagogerne, Erik Bjerre, spillede masser af musik med de unge hver dag.

Erik spillede selv i pigtrådsbandet Rocking Ghost, og han tog os med ud, når de skulle spille fx i en hal i Køge. Vi stillede udstyret op og hørte dem spille, og hjalp med at pakke det hele ned igen, husker Dennis, som syntes det var fedt at blive inspireret af nogen, som selv kørte ud på landevejen og spillede.

Erik gjorde rigtig meget for os. Vi holdt også ungdomsklubfester, hvor vi fik lov at spille. Og så spillede vi til 1. maj i Haslev, og til høstfesterne, fortæller Dennis, som selv spillede med mange forskellige bands.

Der var et rigtig godt musikmiljø i Haslev dengang. Anders Due fra Elkøb, havde et studie i et rækkehus på Sydskrænten, der blev spillet hver aften, og der blev indspillet rigtig meget musik af unge kommende musikere, husker Dennis.

Hos KFUM og K, som lå i Vestergade, blev også spillet meget musik og sunget kor, og i folkeskolen blev der spillet musik i stor stil.
Dennis holdt til alle steder, hvor der var noget med musik.

Vi snakker tit om det musikmiljø, der var i Haslev dengang. Jeg havde fast job på Bykroen den første torsdag hver måned, hvor vi spillede karaoke med liveband. Folk var vilde for at komme op og synge, og der var lang kø ude foran Bykroen. Der var rigtig mange unge mennesker i byen dengang. Det var nogle legendarisk fede aftener! fortæller Dennis.

Og han ville noget med musik. Så da han blev optaget på MGK (Musikalsk Grund Kursus), som er en forberedende uddannelse for musikkonservatoriet, valgte han at droppe lærepladsen hos Expert.

Allerede som 18-19-årig flyttede han til Næstved, da mange af dem han spillede sammen med boede der dengang. Senere læste han på Syddansk Musikkonservatorie i Odense, og bor nu i Valby. Om et par måneder flytter han i hus i Glostrup med sin kæreste og deres 2-årige søn.

Ud over at spille på guitar, synger Dennis også, og så spiller han på Lapsteel guitar, og på banjo. Det er dog især guitaren der giver de fede jobs. Når han er kapelmester, er det ham der er den musikalsk ansvarlige, og arrangerer musikken og musikerne.

Det kræver meget planlægning, og nogle aftener er der mange jobs. I lørdags havde jeg seks jobs med fire forskellige bands. Så i alt havde jeg 13 jobs i sidste uge. Det er især i weekenderne der er travlt, men der ligger også en del jobs i hverdagene, fortæller han.

Når han spiller med Liga er det for det meste koncentreret et par måneder eller tre om sommeren. Så om sommeren er altid travl, men ellers ligger jobbene godt fordelt over hele året.

Det er med at nyde det så længe der er efterspørgsel, og inden man bliver for gammel, fortæller den unge musiker, som jo laver det han aller bedst kan lide. Han tilføjer dog at det i bund og grund er hårdt arbejde.

På spørgsmålet om hvordan det er at spille med de kendte siger han: - Nogle af dem skal lige pisse deres territorie af, og man er ikke i tvivl om, at det er dem der stjernen. Men de fleste har begge ben på jorden, og er nemme at arbejde med, fortæller han.

Man kan opleve Dennis Flacheberg som kapelmester og guitarist på scenen med Back to Back ved Haslev Festdage. De går på scenen lørdag den 17. juni kl. 18, og det er i øvrigt Back to Backs 30 års jubilæumstour.


I forgrunden er det Dennis Flacheberg på scenen med L.I.G.A. Foto: Allan Nis.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- 230 efterskoleelever i udfordrende 24 timers challenge
- Candyman savner Haslev
- "Golfens Dag" i Rønnede
- Livsstilsmesse på Gisselfeld
- Personændring hos PointBiler
- Lokal udgiver bog om strikkede krammedyr
- Luft, smag og syn er nyt
- 11 klip i kørekortet
- Få indflydelse på dit lokalområde
- Forårsturen i Marie Grubbes fodspor
- Så er der snart valg til skolernes bestyrelser
- Glæd dig til 1. maj
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst