De frivillige ildsjæle holder festdagene i gang

Tirsdag 13. juni 2017 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De frivillige ildsjæle holder festdagene i gang
De frivillige ildsjæle holder festdagene i gang
Preben Enggaard med t-shirten, som en del af »lønnen« for det frivillige arbejde. Det er sjovt, men også hårdt arbejde.
Når man kommer til Haslev Festdage, som nu kører på 9. år, lægger man stort set ikke mærke til det store hold af frivillige, som sørger for at alt kører som det skal. I Haslev Posten kan man i denne uge læse om mange af de frivillige.


Mange af de frivillige har været med helt fra starten, og gør hvert år et stort arbejde, for at alle får nogle hyggelige festdage. De sørger bl.a. for at teknikken er på plads, tager sig af kunstnerne, lukker folk ind på pladsen, passer legeland, står i baren, styrer campingpladsen, toiletterne, sætter det hele op og meget, meget andet.

I Haslev Posten kan man i denne uge læse lidt om nogle af de frivillige grupper og ildsjæle, der hvert år bruger en stor del af deres fritid for at festdagsgæsterne har det godt, og at alt klapper.
Og så kan man selvfølgelig læse om de fede bands, som i år sætter gang i festdagene.

Her er en af historierne:


Backstage crew

En af de ildsjæle, der har været med som frivillig siden Haslev Festdage startede, er Preben Enggaard, som de sidste 8 år har været ansvarlig for backstage crew.

Bag ved den store scene ved Haslev Festdage tager Preben Enggaard og hans store hold af frivillige imod kunstnerne, når de kommer med deres eget crew, og de frivillige haslevitter hjælper til med at kunstnerne får alt deres udstyr ind på scenen, og at de ellers får, hvad de skal bruge.

- Det er sjovt at se, hvordan de kendte er som mennesker bag facaden. Mange er venskabelige, og man får en sludder med dem, andre er »hertil og ikke længere«. Og vi skal have pli og holde afstand, indtil man kan mærke at det er ok at gå tættere på, fortæller Preben med et stort smil. Og man kan mærke på ham, at han synes det er rigtig sjovt at være med, selvom det er hårdt arbejde.

- Jeg kom backstage det 2. år af Haslev Festdage, og har siden hvert år sørget for at samle et crew af familie og venner som kan hjælpe til back stage. Det er nogle super gutter, og de bakker alle sammen op om det. De fleste går igen hvert år, og sidste år kom Haslev MTB (mountainbike) med i gruppen. Vi er ca 15-20 mand både fredag og lørdag, alt efter hvor stort et setup kunstnerne kommer med, fortæller Preben.

Nogle kunstnere kommer kun med deres guitar, andre har et stort setup.

- Mange af kunstnernes crew er de samme hvert år, og at det gør det lettere for hvert år, fordi man kender dem. De første par år var det benhårdt, men nu er det meget sjovere. Guleroden for os er at vi kan høre musikken, fortæller han.


En af de kunstnere, som gjorde størst indtryk på Preben er Rasmus Seebach: - Han stillede sig op og snakkede med os, og takkede os, for han vidste at det var os der satte alt hans grej op. Han havde så travlt med at sludre med os, at han til sidst blev kaldt til scenen fordi han skulle på, fortæller Preben.

- Man ser dem som stjerner, men de er jo mennesker bagved. Og når de har været på scenen sidder de ude bagved og hygger sig. Det er en del af den oplevelse vi får, fortæller Preben, og det er dét der gør, at han er på år efter år.

48 timers arbejde
For det er hårdt arbejde i 48 timer. Backstage crew møder ind fredag ved middagstid, og derfra kører de på og er kun lige hjemme og sove fredag nat, så møder de igen lørdag morgen, hvor der er fuld fart på til de har pakket alt sammen søndag morgen mellem kl. 5 og 6.

Og Preben - han skal da ud og cykle 200 km om søndagen kl. 8. Han træner nemlig med Team Rynkeby og skal cykle til Paris i uge 28.

Tekst: Charlotte Thaysen
Foto: Charlotte Thaysen og Erik GraversenEn del af sidste års backstage crew.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- 230 efterskoleelever i udfordrende 24 timers challenge
- Candyman savner Haslev
- "Golfens Dag" i Rønnede
- Livsstilsmesse på Gisselfeld
- Personændring hos PointBiler
- Lokal udgiver bog om strikkede krammedyr
- Luft, smag og syn er nyt
- 11 klip i kørekortet
- Få indflydelse på dit lokalområde
- Forårsturen i Marie Grubbes fodspor
- Så er der snart valg til skolernes bestyrelser
- Glæd dig til 1. maj
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst