2 x 40 års jubilæum med Haslev Svømmehal

Onsdag 14. juni 2017 kl. 15:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

2 x 40 års jubilæum med Haslev Svømmehal
Både Haslev Svømmehal og Bent Orthmann kan i juni fejre 40 års jubilæum. Tekst&foto: Charlotte Thaysen

2 x 40 års jubilæum med Haslev Svømmehal
Der er direkte adgang fra svømmehallen ud på beach volley banen. Man skal dog huske at bruse sandet af før man går ind i svømmehallen igen.
Haslev Svømmehal kan den 27. juni fejre 40 års jubilæum. Men allerede den 15. juni, kan Bent Orthmann fejre 40 års jubilæum. Personalet blev nemlig ansat et par uger før svømmehallen åbnede for snart 40 år siden.

Haslev Svømmehal fejrer 40 års jubilæum tirsdag den 27. juni.
Svømmehallen var på tegnebordet allerede i 1971, men en ny Haslev Hal som blev bygget i 1972 og økonomiske overvejelser betød, at det første spadestik til svømmehallen først blev taget den 6. maj 1976 af Poul Hoffmann.

Året efter den 27. juni 1977 blev svømmehallen indviet.

Siden starten i 1977 har svømmehallen har gennemgået en udvikling. Både i 1977 og 1978 havde man samtidig åbent i det gamle friluftsbassin, der dengang lå bag badmintonhallen, og havde eksisteret siden i 1938. Friluftsbassinet blev nedlagt i 1979.

I svømmehallen havde man i starten ikke de store personaleforhold. Bademesteren, som halinspektøren dengang blev kaldt, havde kontor i kælderen og personaleforhold for badeassistenterne var trængte, men det rettede man op på i 1987, hvor man kunne indvie en ny personalebygning.

Svømmehallen har igennem årene kunne tilgodese borgere i alle aldre, og der er forgået, og foregår stadig mange aktiviteter i hallen.

Man har blandt andet skolesvømning, ligesom klubberne sørger for at tilbyde svømning på mange niveauer.

Svømmehallen benyttes nu af bl.a. Haslev Dykker klub, Tri-klubber, Haslev Svømmeklub, Bråby Svalebæk Svømmeklub, AOF og LOF. Tilmeldinger til klubberne går direkte gennem udbyderne.

For nogle år siden var det også muligt at deltage i turneringer i vandpolo og udspring, men disse aktiviteter er ikke længere på tilbud.

Svømmehallen har fulgt med tiden, og har i 2014 fået udskiftet sit gamle diatomit- filter med et nyt membranfilter, og vandomsætningshastigheden er sat op, og vi lever op til de nye miljøkrav, hvilket også har forbedret vandkvaliteten, fortæller Bent Orthmann, som blev ansat et par uger før svømmehallen blev åbnet i 1977, og derfor selv kan fejre 40 års jubilæum - før svømmehallen - nemlig torsdag den 15. juni.

Personalet blev ansat den 15. juni , derfor kan Bent Orthmann som er en af de »gamle ansatte« torsdag den 15. juni fejre 40 års jubilæum. Jubilæet fejres ved en reception på gangen i svømmehallen kl. 15.30-18.

Bent Orthmann er 63 år og ansat som teknisk servicemedarbejder.
Det er dejligt at møde rigtig mange skønne badegæster, det er der kommet mange sjove oplevelser ud af. Og det løfter ens hverdag, fortæller Bent og fortsætter: - Det er jo ikke en speciel grupppe, men alle slags mennesker fra alle samfundslag, der kommer i svømmehallen.

At være teknisk servicemedarbejder er et alsidigt job, der består af både livredning, rengøring, servicering og prøvetagning af vandet.

Siden Bent blev ansat for 40 år siden er der kommet flere nye tiltag, bl.a. er der kommet info­tavle og svømmehallen har fået hjemmeside, begge dele er Bent med til at redigere.

Der er også kommet beach volley bane, som brugerne har adgang til, når de har betalt billet til svømmehallen. Banen bruges også af KFUMs beachvolleyhold.

Der holdes også fødselsdage i svømmehallen, det er også et nyere tiltag, som folk er glade for.

Ved siden af arbejdet i svømmehallen, var Bent i sin tid med til at stifte Haslev Karateklub. Der var han både instruktør og i bestyrelsen. Han stoppede dog for en del år siden, men har selvfølgelig det sorte bælte i karate. I løbet af årene har han også sideløbende med jobbet i svømmehallen taget kursus i IT, han er uddannet zoneterapeut, og så bruger han noget af fritiden på slægtsforskning.

Svømmehallens jubilæum fejres tirsdag den 27. juni kl. 12.30- 15 med leg som indhold. Det er ikke muligt den eftermiddag at svømme baner, da eftermiddagen står på jubilæumsfejring. I dagens anledning vil der være gamle billetpriser (3 kr. for børn og 5 kr. for voksne).

Haslev Svømmeklub holder i den uge Rema 1000 Aqua Camp, de vil være i bassinet frem til kl. 12.30 om tirsdagen hvorefter Svømmehallen overtager med jubilæumsprogram.

Svømmehallen holder åbent i sommerferien. Den 26.-30. juni er der kun åbent fra 12.30-15 pga. svømmeskole, men der er morgensvømning tirsdag den 27. juni og torsdag den 29. juni. 1. juli-6. august holder svømmehallen åbent mandag-torsdag og søndag. Se mere om åbningstiderne på http://svoemmehal.faxekommune.dk/nyhed/aabningstiderpriser.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trine tager neglene hjem
- Tanke skal udskiftes på OK-stationen
- Ole åbner igen i år sin flotte have i Tuehusene
- Livsfortællinger - et helt fantastisk projekt
- Countrymusik i Lunden
- Tina Lund afholder kursus i Faxe
- Kulsvierfestival med flot nyt aktivitetshus
- Helikopter og redningsbåde i aktion i Faxe Ladeplads lørdag aften
- OPDATERET: Politi og helikopter i aktion i Faxe Ladeplads - se VIDEO
- Sov Ude sammen med De Blå Haslevspejdere
- Stort skoletriatlon for tredje gang
- Mød Ditte Gråbøl og Alberte Winding
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst