113 km på cykel i fuld sol

Torsdag 8. juni 2017 kl. 15:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

113 km på cykel i fuld sol
Haslevs Tøserundepiger klar til at cykle. Tekst: Charlotte Thaysen

113 km på cykel i fuld sol
Tøserundepigerne vel i mål. Glade og stadig med overskud.
23 piger fra Haslev-holdet gennemførte sidste lørdag cykelløbet Tøserunden. Og de cyklede hurtigere end nogensinde før.

Det var 23 velforberedte piger der kastede sig ud i det 113 km lange cykelløb Tøserunden lørdag den 27. maj.

Begge vores hold kørte meget hurtigere end de plejer. Det hurtige hold kørte på 27,3 km/timen i snit, og det andet hold på 22,2 km. Og alle havde overskud da de kom i mål, fortæller en glad og stolt Jeanet Lind­berg­, som har trænet pigerne og har startet Tøserundeholdene i Haslev op.

Da pigerne kom i mål på Køge havn blev de mødt af champagne og kransekage. Centerlederen, Sune, fra Fit & Sund Haslev, hvor pigerne har trænet hele vinteren, kom nemlig og lykønskede de seje piger. Mange af mændene kom også, nogle kørte endda med i biler. Mændene har i forløbet været utroligt opbakkende, og det var nødvendigt, da pigerne har været væk hjemmefra pga træning i mange timer hver lørdag.

Pigerne har flere gange trænet at køre 100 km, og weekenden før kørte de 80 km cykelløb på Møn, det blev en slags generalprøve. Men der var der både blæst og bakker, så det gode sommervejr til Tøserunden, har nok gjort sit til at pigerne havde godt med overskud, også da de kom i mål.

Det har krævet mange forberedelser, som startede allerede i efteråret i træningscentret, og siden den 4. marts har pigerne været på landevejen for at lære at cykle i felt og lære hinanden at kende som cyklister.

Det har været et hårdt træningsforløb, fordi det har været koldt, så det har været svært at komme ud i det kolde vejr. Så da vi cyklede i lørdags i flot sommervejr, var det helt andre forhold end mange af pigerne havde prøvet før. Der skal meget mere væske til, fortæller Jeanet.

Igennem træningen ude, har mange ind i mellem været presset og stået med tårer i øjnene. Mange af dem har kun kørt tre måneder på racercykel.

Men de har overvundet noget de ikke troede de kunne, fortæller Jeanet, og uddyber at der har været dage hvor nogen har tænkt »klarer jeg nogensinde det her. De piger der også var med sidste år, har været med til at støtte de nye piger, når der har været brug for det. Og rollerne kan skifte - også i løbet af løbet, kan det pludselig være nogle andre der har brug for opmuntrende ord, eller en hånd i ryggen.

Der har været et rigtig godt socialt sammenhold på holdet, de har både været ude og spise, og har gået i byen, og har hygget sig rigtig meget.

Jeanet Lindholm har selv rigtig mange km i benene. Hun har både cyklet med Team Rynkeby til Paris tre gange, og har otte gange cyklet med i Tøserundeløbet. I foråret kørte hun Skjoldnæsholmløbet med sin far, som nu er 72 år. De nyder at cykle sammen.

I efteråret starter et nyt tøserundehold i Fit & Sund, så har man mod på det, kan man komme med på næste års Tøserunde.


Jeanet Lindholm har trænet Tøserundepigerne, og hun er meget erfaren cykelrytter, hun har nemlig cyklet til Paris hele tre gange.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården
- ”Agurketid” eller ej - Kampen om Strandfogedvej i Lille Torøje fortsætter...
- En sang for Julius - koncerten
- En sang for Julius - historien
- Uddannelse til industrioperatør - nu med løn
- 50 års jubilæum med højskolevennerne
- Parkour og insekter
- Haslev på den anden ende…
- Første elev på EUD Business
- Åbent hus og 50 års fødselsdag
- Sankt Hans På Emmaus og ved Freerslev Kirke
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst